Οι όψεις και οι δείκτες των ωρολογίων μας κατασκευάζονται με αρίστης ποιότητας και αντοχής υλικά. Ο τρόπος επεξεργασίας και φινιρίσματος  των υλικών κατασκευής διασφαλίζει την μηχανική και αισθητική αντοχή τους για δεκαετίες.

(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ -> μετάβαση σε σελίδα επεξήγησης ‘’ΑΝΕΞΗΤΗΛΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ’’)

ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Χρυσός:

Ο χρυσός χρησιμοποιείται για διακόσμηση ωρολογίων για δεκαετίες σε όλο τον κόσμο. Το λαμπερό κίτρινο χρώμα του και η εξαιρετική αντοχή στην οξείδωση τον καθιστά ιδανικό υλικό για διακόσμηση όψεων που παραμένουν ανεξίτηλες στο πέρασμα των χρόνων.

Η επικάλυψη/διακόσμηση ωρολογίων με φύλλο χρυσού είναι μια από τις ειδικότητες της εταιρίας μας.

Φωτογραφία με εφαρμογή φύλλου χρυσού στο μαγαζί

Γυαλί:

Ένα εξίσου δημοφιλές και πανάρχαιο υλικό για την δημιουργία εντυπωσιακών όψεων που επιτρέπει τον εσωτερικό φωτισμό των ωρολογίων, με εξαιρετικά αποτελέσματα και παραμένει ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες.

Προσφέρει δεκάδες επιλογές σε χρώματα και υφή, κάθε μια από τις οποίες ‘’παίζει’’ με το φώς με ένα δικό της οργανικό και μοναδικό τρόπο.

Φωτογραφία με γυάλινη όψη ή λεπτομέρεια με παλαιωμένο γυαλί

Χάλυβας:

Παραδοσιακό υλικό στην κατασκευή τόσο των στατικών (σκελετός, στεφάνι) όσο και των αισθητικών μερών (όψη, δείκτες) ενός ρολογιού.

Η πολυετής εμπειρία μας στην επεξεργασία του χάλυβα μας επιτρέπει την επίτευξη διάφορων αισθητικών αποτελεσμάτων (σφυρήλατη επιφάνεια, τεχνητή οξείδωση, επιχρωματισμός κ.α.)  με άριστα αποτελέσματα και αυξημένη αντοχή στον καιρό.

Φωτογραφία με σιδερένια όψη, λεπτομέρεια με σφυρήλατο μαύρο

PLEXIGLASS:

Το πλεξιγκλάς (PMMA/polycarbonate/acrylic glass) είναι ένα συνεχώς εξελισσόμενο υλικό που προσφέρει πολυάριθμες διακοσμητικές επιλογές. Το Plexiglas είναι χημικώς αδρανές και δεν αντιδρά καθόλου στο ηλιακό φως και την υπεριώδη ακτινοβολία.

Η αντοχή του στη χρήση, το χαμηλό του βάρος και η διαύγεια, το καθιστά εξαιρετική εναλλακτική επιλογή αντί του παραδοσιακού γυαλιού.

Φωτογραφία με πλαστική όψη ή χρωματική παλέτα από πλεξιγκλάς

Ανοξείδωτος χάλυβας:

Ο σκελετός των ρολογιών, οι δείκτες καθώς και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία των όψεων κατασκευάζονται από ανοξείδωτο χάλυβα, χαρίζοντας έτσι ένα ιδιαίτερα μοντέρνο μεταλλικό φινίρισμα (matte ή mirror finish, texture finish κ.α.).

Ο ανοξείδωτος χάλυβας επεξεργάζεται στα εργαστήρια μας με ειδικές χημικές διαδικασίες για ακόμη μεγαλύτερη αντοχή του υλικού στην οξείδωση που ξεπερνά τις επιδόσεις του απλού ανοξείδωτου.

Φωτογραφία με σύγχρονη ινοξ όψη η λεπτομέρεια