ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

 

H Bell Systems δραστηριοποιείται στο χώρο των συστημάτων αυτόματης κωδωνοκρουσίας και ωρολογίων εκκλησιών από το 1985. Η εμπειρία τόσων ετών και οι εγκαταστάσεις μας σε πάρα πολλούς ναούς ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, μας καθιέρωσαν στον χώρο των αυτοματισμών εκκλησιών και μας οδήγησαν στην κατασκευή μιας νέας γενιάς συστημάτων αυτόματης κωδωνοκρουσίας.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ

1991

1ο ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ

Το 1991 καταχωρήθηκε από την εταιρία μας το πρώτο πανευρωπαϊκό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πτυσσόμενου συστήματος αυτόματης κωδωνοκρουσίας. Το σύστημα αυτό είχε πρωτοποριακό για την εποχή του τρόπο λειτουργίας και εγκατάστασης και δεν απαιτούσε μηχανική συντήρηση. Συστήματα τέτοιου τύπου ακόμη συνεχίζουν να ηχούν ασταμάτητα για δεκαετίες σε πολλές εκκλησίες της Ελλάδος.
1994

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΩΔΩΝΟΚΡΟΥΣΙΑΣ

Συνέχεια στην παρουσία του πρωτοποριακού σχεδιασμού της εταιρίας, δίνει η δημιουργία του πρώτου αναλογικού πίνακα κωδωνοκρουσίας με τεχνολογία αφής και συμπαγές μέγεθος (compact size). Ο φιλικός σχεδιασμός του τρόπου λειτουργίας του τον ξεχώρισε, και η φιλοσοφία αυτή ακολουθεί μέχρι και σήμερα τη νέα σειρά των προϊόντων μας.

Περισσότερα

2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΛΥΨΗ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Η εταιρίας μας επιτυγχάνει πλέον πανελλήνια κάλυψη και εγκατάσταση συστημάτων κωδωνοκρουσίας σε Ναούς ανά την Ελλάδα και κάνει τις πρώτες εμφανίσεις της σε γειτονικές χώρες. Η συνεργασίας μας σε άλλες χώρες και η τριβή μας  με τις ανάγκες των πελατών μας στο εξωτερικό μας έδωσαν  πολύτιμη εμπειρία που  αξιοποιήθηκε  τα επόμενα χρόνια δημιουργώντας την νέα γενιά μηχανισμών Bell Systems.

Περισσότερα

2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΚΩΔΩΝΟΚΡΟΥΣΙΑΣ

Ύστερα από χρόνια μελετών και προσεκτικού σχεδιασμού, η Bell Systems παρουσιάζει τη νέα γενιά συστημάτων αυτόματης κωδωνοκρουσίας, που αποτελούν την 2η ευρεσιτεχνία στο ιστορικό της εταιρίας και έρχεται να δώσει λύση σε πολλά από τα κλασσικά προβλήματα που συνόδευαν τα προγενέστερα συστήματα αυτόματης κωδωνοκρουσίας, συνδυάζοντας για πρώτη φορά την τεχνολογία με την παράδοση.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

 

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Από το ξεκίνημα μας μέχρι σήμερα έχουμε δουλέψει σε εκατοντάδες παλαιούς & σύγχρονους Ναούς.  Η επαφή αυτή, μας έκανε να εκτιμήσουμε την ομορφιά τους, όχι μόνο στις αρχιτεκτονικές και καλλιτεχνικές προεκτάσεις της αλλά και στο θρησκευτικό και πνευματικό χαρακτήρα που διέπει ένα Ναό, σφυρηλατώντας έτσι μια φιλοσοφία διατήρησης και προστασίας αυτής της κληρονομιάς, για να την παραλάβουν ανέπαφη οι επόμενες γενεές.

Σαν αποτέλεσμα, ο τρόπος εγκατάστασης των συστημάτων μας, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να στοχεύει στην ελάχιστη αισθητική παρέμβαση. Διατηρεί ανέπαφη τη καμπάνα και το γλωσσίδι, επιτρέποντας την χειροκίνητη κωδωνοκρουσία και την ταλάντωση με το παραδοσιακό σαμάρι, σε συνεργασία με την αυτόματη κωδωνοκορυσία.

Περισσότερα

ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Για δεκαετίες ικανοποιούμε τους πελάτες μας τόσο με την άμεση ανταπόκριση μας, την άριστη μηχανική αντοχή αλλά και με το βελτιωμένο ηχητικό αποτέλεσμα των συστημάτων μας. Οι ανοξείδωτοι μηχανισμοί κωδωνοκρουσίας μας είναι δοκιμασμένοι σε ακραίες καιρικές συνθήκες (πολύ χαμηλές/υψηλές θερμοκρασίες, υψηλή υγρασία και σε περιοχές με υψηλή συγκέντρωση οξειδωτικών παραγόντων) και δεν απαιτούν μηχανική συντήρηση.

Η τέλεια ηχητική απόδοση, επιτυγχάνεται μέσω της δυνατότητας των μηχανισμών να ρυθμίζουν με ακρίβεια την έντασης κρούσης της καμπάνας, έχοντας σαν αποτέλεσμα των ηχητικό ‘’ταίριασμα’’ (fine tuning) των καμπανών σε κάθε ένταση.

Περισσότερα

ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Εκατοντάδες επιτυχημένες συνεργασίες και ικανοποιημένοι πελάτες. Ουσιαστική γνώση του αντικειμένου μας και εμπειρία που καθιστά ικανό τον σχεδιασμό και την δημιουργία προϊόντων φτιαγμένα σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε πελάτη. Πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των αυτοματισμών εκκλησιών και συμμετοχή σε μοναδικά έργα όπως :

  • Αποκαταστάσεις Ι. Ναών αρχαιολογικής σημασίας
  • Σχεδιασμός & υλοποίηση ειδικών κατασκευών
  • Μελέτες & μετρήσεις ήχου
  • Ρύθμιση της έντασης ήχου των καμπανών σε Ιερούς Ναούς πλησίον νοσοκομείων, γηροκομείων & πυκνό-κατοικημένων περιοχών