ΗΧΗΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ

 

Η τεχνολογία ρύθμισης της έντασης κωδωνοκρουσίας των μηχανισμών Bell Systems χαρίζει άριστη ηχητική απόδοση σε κάθε μέγεθος και καλούπι καμπάνας. Αυτή τους η δυνατότητα δίνει λύση σε πολλά θέματα που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μέχρι τώρα.

Παρακάτω θα δείτε τα πλεονεκτήματα της ρύθμισης έντασης της κωδωνοκρουσίας.

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΡΑΓΙΣΜΑΤΑ

 

Κάθε καμπάνα όταν βγαίνει από το χυτήριο συνοδεύεται με το δικό της γλωσσίδι, ένα γλωσσίδι ζυγισμένο και κατασκευασμένο ανάλογα με το μέγεθος και το βάρος της συγκεκριμένης καμπάνας. Για να επιτύχουμε τον τέλειο ήχο σε κάθε καμπάνα έπρεπε να κατασκευάσουμε ένα μηχανισμό που να έχει τη δυνατότητα να αυξομειώνει με ακρίβεια την ένταση της κωδωνοκρουσίας.

Ο λόγος είναι, πως έχει παρατηρηθεί, ότι όταν η κρούση της καμπάνας γίνεται με μεγαλύτερη δύναμη από την ιδανική, ο ήχος της ‘’παραμορφώνεται’’ και μοιάζει με τρίξιμο.

Η ιδανική ένταση κρούσης είναι μοναδική για κάθε μέγεθος καμπάνας. Ρυθμίζοντας τους μηχανισμούς επιτυγχάνουμε τη σωστή κωδωνοκρουσία με τη μέγιστη ένταση και διαύγεια στην χροιά της καμπάνας χωρίς να καταπονείται το τοίχωμα της από την δύναμη της κρούσης.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΗΧΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΜΠΑΝΩΝ

 

Το μέγεθος μιας καμπάνας επηρεάζει δραματικά την ένταση του ήχου που παράγει. Μια αρκετά μεγάλη σε μέγεθος καμπάνα μπορεί να παράξει πολλαπλάσια σε ντεσιμπέλ ένταση, σε σύγκριση με μια μικρή. Ως αποτέλεσμα ο απόηχος μιας μεγάλης καμπάνας, μπορεί να ‘’σκεπάζει’’ τον ήχο μιας μικρότερης.

Για τους παραπάνω λόγους, στις περιπτώσεις που δύο ή περισσότερες καμπάνες χτυπούν συνδυαστικά, αυτή η διαφορά έντασης πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν, και να ρυθμίζεται κατάλληλα μέσω των μηχανισμών Bell Systems ώστε να έχουμε ένα ηχητικά όμορφα αποτέλεσμα.

ΡΥΘΜΙΣΗ & ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ

 

Στα μεγάλα αστικά κέντρα και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, η νομοθεσία κάποιων χωρών θέτει περιορισμούς (πολλές φορές εντελώς απαγορευτικούς) σχετικά με τη μέγιστη ένταση των καμπανών.
Σε άλλες περιπτώσεις, όπως σε Ιερούς Ναούς, σε χώρους νοσοκομείων και γηροκομείων, ελαχιστοποιούν την συχνότητα της εβδομαδιαίας κωδωνοκρουσίας, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν.
Ως αποτέλεσμα παρατηρείται η ελάχιστη ή και η απουσία της κωδωνοκρουσίας, καθώς και ο περιορισμός της επιλογής των καμπανών σε μικρού μεγέθους καμπάνες (που δεν έχουν την δυνατότητα για να σημάνουν μελωδίες που απαιτούν βαρύτερες-μεγαλύτερες καμπάνες).
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ανεξάρτητα του μεγέθους των καμπανών (όσο μεγάλες και να είναι) οι μηχανισμοί Bell Systems μπορούν να δώσουν τη λύση ρυθμίζοντας με ακρίβεια την ένταση κρούσης του συνόλου των καμπανών στα επιθυμητά ντεσιμπέλ.
Η εταιρία μας αναλαμβάνει επίσης ηχητικές μετρήσεις με την δυνατότητα πιστοποίησης της έντασης της ηχητικής πηγής (όταν αυτό είναι απαραίτητο για νομικούς λόγους, κρατικά πιστοποιητικά).